Styr och Ställ- utvärdering av lånecyklar i Göteborg

Pitaya har fått uppdraget att utvärdera Göteborgs lånecyklar, som heter ”Styr och Ställ”.

Jag kommer att samarbeta med min tidigare arbetsgivare inUse, och vi kommer tillsammans att ta fram en serviceorienterad tjänstestruktur. Vi kommer att se över informationen som finns hos Kundtjänst, på webben och i appar. Göteborg har en egen punka-app som visar var det finns cykelpumpar, cykelhandlare och liknande. För att hjälpa cyklister säljer tydligen Pressbyrån självhjälpskit till den som fått punka. SMART!

Mycket inspiration finns i det internationella forskningsprojektet OBIS, som skall ta fram metoder och modeller till stöd för kommuner eller regioner som vill satsa på lånecyklar.

Jag bloggade om lånecyklarnas bristande användarvänlighet tidigare, och kommunen tog kontakt med mig angående detta uppdrag. Göteborgsposten hade också noterat svårigheterna med Styr& Ställ. Läs också min intervju med Michael Koucky, som ledde designteamet i Göteborg som vann tävlingen om Köpenhamns nya lånecyklar.

Har du idéer om hur lånecyklarna Styr& Ställ skall utvecklas kan du höra av dig till mig på jakob.hammarback@gmail.com.