Kunskapshoppet- Sveriges lantbruksuniversitet publicerar på Wikipedia

Efter mitt år som föreningssekreterare på Wikimedia Sverige så är det mycket roligt att se vissa små frukter av allt arbete vi lade ned. Ett projekt som ni verkligen borde följa är Wikipedia i skolan som suveräna Sophie roddar. Följ henne på Wikimedia bloggen bland annat.

Kunskapshoppet   Kultur   UNT.se

Därför är det extra kul att UNT uppmärksammar att SLU ska börja publicera forskning och vara delaktiga på Wikipedia. Jag tycker Lisa Irenius får ganska många rätt i texten, men

* Maktkampen och stridigheterna blåses upp av de som vill belysa det. Wikipedias alla goda krafter är större och borde nämnas mer.

* Kul att Lisa hänvisar till Wikimedia för en gångs skull. Men att Wikimedia Foundation inte har en aning är att dra det lite för långt, det svenska konceptet kommer ju från de internationella erfarenheterna av hur man arbetar med Wikipedia i skolan.

* Att artikeln är skapad av ”lsjbot” skulle egentligen behöva vara en egen krönika eftersom det är en automatisk scriptrobot. Det är alltså inte en person som skapat artikeln, utan ett program som hämtar information från offentliga databaser.